گلودرد

به یاد داشته باشید که گلودرد یکی از بیماریهای شایع کودکان است. عفونت‌های ویروسی (مثل سرماخوردگی) شایع‌ترین علت گلودرد هستند. اکثر گلودردها نیازی به آنتی بیوتیک ندارند. درد و ناراحتی اغلب پس از ۴۸ ساعت کمتر می‌شود و بسیاری از گلودردها با انجام اقدامات خانگی بهبود می‌یابند. 

علایم محتمل در کودکان:

  • گلو درد
  • مشکل در بلع
  • امتناع از خوردن و نوشیدن
  • تب
  • قرمزی گلو یا چرک روی لوزه‌ها
  • تورم غدد لنفاوی گردن
  • دیگر علایم سرماخوردگی

توصیه‌های خانگی

 ١. اگر کودک شما همراه گلودرد، تب هم دارد به بخش تب مراجعه کنید.

۲. برای درد و ناراحتی می‌توانید به کودک خود استامینوفن یا بروفن بدهید (برای دوز مناسب جداول مربوط را ببینید). برای اطلاعات بیشتر بخش مسکن‌ها را ببینید. نباید به هیچ فرد زیر ۲۰ سالی آسپرین بدهید.

 ٣. به کودک خود مایعات گرم فراوان بدهید که به بهتر شدن حس گلو درد کمک می‌کند.

۴. قرقره با ترکیبات بی حس کننده می‌توانند درد ناشی از گلودرد را کم کنند و مشکلات در خوردن را کاهش دهند. قرقره آب نمک (نصف یا ۱ قاشق چایخوری نمک را در ۲۵۰ میلی لیتر آب گرم حل کنید) می‌تواند تا حدی گلودرد را رفع کند و می‌توان چند بار در روز آن را تکرار کرد. کودکان کوچک‌تر ممکن است نتوانند به درستی قرقره کنند و اگر احتمال می‌دهید که محلول نمک را قورت دهند، میزان نمک را به نصف تا یک چهارم قاشق چایخوری تقلیل دهید. اگر قرقره کردن خیلی دردناک است یا کودک دچار حالت خفگی هنگام قرقره می‌شود، از قرقره کردن صرف نظر کنید. می‌توانید محلول قرقره را از داروخانه‌ها تهیه کنید. این داروها معمولاً حاوی فنول و یک طعم دهنده هستند. ما به تجربه دریافته‌ایم اگر پیش از غذا از این افشانه‌ها استفاده شود، کودک بهتر غذا می‌خورد.

۵. به کودکان بزرگتر از ۱ سال سه بار در روز یک قاشق چایخوری عسل بدهید. به کودکان کمتر از ۱ سال عسل ندهید.

۶. اگر کودک شما قدری بزرگ شده است که بتواند آبنبات بمکد، به وی قرص مکیدنی بدهید. تقریباً دیگر انواع

آبنبات هم همان قدر مؤثرند.

۷. به کودکتان مایعات فراوان بدهید. در چند روز اول شاید برای کودکتان راحت‌تر باشد که غذاهای نرم یا سوپ بخورد.

۸. شستن مکرر دست‌ها می‌تواند از گسترش بیماری جلوگیری کند.