کلسترول بالا

کلسترول یک نوع چربی است که به عنوان لیپید شناخته میشود. کلسترول برای عملکرد طبیعی بدن ضروری است. غشاهای سلولی، هورمون ها و ویتامین D توسط بدن با استفاده از کلسترول ساخته میشود. 

دو منبع اصلی کلسترول در خون وجود دارد. 

کلسترول در غذایی که میخورید و کلسترولی که توسط کبد تولید میشود.

وجود مقادیر اضافی و بالای لیپید در خون(هایپرلیپیدمی) میتواند روی قلبتان تاثیر بگذارد.

کلسترول بالا، به خودی خود، معمولا علائمی ایجاد نمیکند اما یک عامل خطر جدی برای سلامت است.

در مورد کلسترول

کلسترول در خون توسط پروتئین ها حمل میشود. وقتی این دو ترکیب میشوند، لیپوپروتئین نامیده میشوند. دو نوع اصلی لیپوپروتئین وجود دارد:

لیپوپروتئین با چگالی بالا(HDL) کلسترول را از سلول ها برمیدارد و به کبد برمیگرداند. در آنجا کلسترول یا شکسته میشود(تجزیه میشود) یا به عنوان محصول زائد از بدن خارج میشود. به همین دلیل HDL به عنوان "کلسترول خوب" شناخته میشود و مقادیر بالای آن بهتر است.

لیپوپروتئین با چگالی پایین(LDL) کلسترول را به سلول هایی که به آن نیاز دارند، میبرد. اگر مقدار زیادی کلسترول برای استفاده سلول وجود داشته باشد میتواند در دیواره شریان ها جمع شود و منجر به بیماری شریان ها شود. به همین دلیل LDL به عنوان "کلسترول بد" شناخته می شود.

مقدار کل کلسترول در خون، HDL و LDL  با آزمایش خون اندازه گیری می شود.

سطح کلسترول پیشنهادی در خون بین افرادی که در خطر کمتر یا بیشتر ابتلا به بیماری شریانی هستند متفاوت است.

چرا باید کلسترولم را کم کنم؟

شواهد به خوبی نشان می دهد که کلسترول بالا میتواند خطر موارد زیر را افزایش دهد:

تنگ شدن شریان ها( آترواسکروز)

حمله قلبی

سکته مغزی

حمله ایسکمیک موقت(TIA)_ اغلب به عنوان "سکته مغزی کوچک" شناخته می شود.

بیماری شریان های محیطی(PAD)

این امر به این دلیل است که کلسترول میتواند در دیواره شریان ها تجمع یابد و جریان خون به قلب، مغز و سایر بدن را محدود کند. همچنین خطر ایجاد لخته خون در قسمت های مختلف بدن را افزایش میدهد.

هرچه سطح کلسترول خون بالاتر رود، خطر ایجاد بیماری کرونری قلب در شما بیشتر میشود. این حالت میتواند درد قفسه سینه یا بازو در هنگام فعالیت بدنی یا استرس ایجاد کند(آنژین)

چه عاملی کلسترول بالا را ایجاد می کند؟

عوامل زیادی می توانند شانس مشکلات قلبی یا سکته مغزی را در اثر مقادیر بالای کلسترول در شما افزایش دهند. این عوامل عبارتند از:

رژیم غذایی ناسالم- به ویژه خوردن میزان بالای چربی اشباع

سیگار کشیدن- یک ماده شیمیایی بنام آکرولین ،که در سیگار وجود دارد، نمیگذارد HDL کلسترول را از تجمعات چربی به کبد ببرد درنتیجه منجر به تنگ شدن شریان ها میشود(آترواسکلروز)

مبتلا بودن به دیابت یا فشار خون بالا (هایپرتنشن)

داشتن سابقه خانوادگی سکته مغزی یا مشکل قلبی

همچنین یک حالت ارثی بنام هایپرکلسترولمی(بالا بودن کلسترول) خانوادگی وجود دارد. این وضعیت میتواند حتی در فردی که غذای سالم می خورد هم کلسترول بالا ایجاد کند.

چه زمانی باید سطوح کلسترولم را اندازه بگیرم؟

در موارد زیر پزشک شما ممکن است به شما توصیه کند که سطوح کلسترول خونتان آزمایش شود:

تشخیص بیماری کرونری قلبی، سکته مغزی یا سکته مغزی کوچک(TIA) یا بیماری شریان محیطی(PAD) در شما

وجود یک عضو نزدیک خانواده که مشکلات مرتبط با کلسترول، فشار خون بالا یا دیابت دارد یا یک مشکل سلامتی دارد که میتواند کلسترول را افزایش دهد.

اگر اضافه وزن دارید

سطوح کلسترول من باید چقدر باشد؟ 

کلسترول خون در واحدی به نام میلی گرم در دسی لیتر خون اندازه گیری میشود.

به عنوان یک راهنمای کلی، میزان کل کلسترول خون باید به این اندازه باشد:

90 میلی گرم در دسی لیتر یا کمتر برای بزرگسالان

70 میلی گرم در دسی لیتر یا کمتر برای افرادی که در خطر بالا هستند.

به عنوان یک راهنمای کلی سطوح LDL باید به این اندازه باشد:

54 میلی گرم در دسی لیتر یا کمتر در بزرگسالان

36 میلی گرم در دسی لیتر یا کمتر برای افرادی که در خطر بالا هستند

میزان ایده آل HDL بالای 18 گرم در دسی لیتر است. مقدار کمتر HDL میتواند خطر بیماری قلبی را افزایش دهد.

همچنین نسبت کلسترول کل به HDL هم ممکن است محاسبه شود. این نسبت مقدار کلسترول کل تقسیم بر مقدار HDL است. معمولا این نسبت باید کمتر از 4 باشد، چون نسبت بالاتر خطر بیماری قلبی را در شما افزایش می دهد.

کلسترول تنها یک عامل خطر است. سطوحی که در آن درمان اختصاصی مورد نیاز است به وجود دیگر عوامل خطر مثل سیگار کشیدن و فشار خون بستگی دارد.

چطور میتوانم سطح کلسترولم را کم کنم؟

قدم اول در کاهش کلسترولتان داشتن یک رژیم غذایی سالم و متعادل است. مهم است که غذاهای چرب را در رژیم غذاییتان کم نگه دارید.

میتوانید غذاهای حاوی چربی اشباع را با میوه، سبزیجات و غلات کامل(سبوس دار)  جایگزین کنید. این امر همچنین به پیشگیری از عود کلسترول بالا کمک می کند.

تغییرات دیگر سبک زندگی مثل انجام دادن ورزش منظم و ترک سیگار  هم میتواند به کاهش کلسترول کمک کند.

اگر این کارها کلسترولتان را پایین نیاورد و همچنان در خطر بالای ابتلا به بیماری قلبی بسر می بردید پزشک شما ممکن است یک داروی کاهش کلسترول مثل استاتین ها برای شما تجویز کند.

پزشک شما هرگونه عوارض استاتین ها را درنظر خواهد داشت. فواید کاهش کلسترول باید بیشتر از هرگونه خطر(عارضه ای) باشد.

علل کلسترول بالا

عوامل مختلف زیادی میتواند منجر به کلسترول بالا شود از جمله عوامل سبک زندگی مثل سیگار کشیدن، یک رژیم غذایی ناسالم و ورزش نکردن، علاوه بر داشتن یک مشکل زمینه ای مثل فشار خون بالا یا دیابت.

سبک زندگی

سبک زندگی شما ممکن است خطر ایجاد کلسترول بالای خون را افزایش دهد.

این حالت شامل موارد زیر می شود:

یک رژیم غذایی ناسالم- برخی غذاها مثل جگر، قلوه و تخم مرغ، حاوی کلسترول هستند اما این ها تاثیر کمی روی کلسترول خون دارند: مقدار کل چربی اشباع در رژیم غذایی شماست که مهمتر است و باید به آن دقت شود.

ورزش نکردن یا نداشتن فعالیت بدنی- این کار میتواند سطح "کلسترول بد"(لیپوپروتئین با چگالی کم یا LDL) را بالا ببرد.

چاقی- اگر اضافه وزن دارید محتمل است که مقادیر بالاتری از کلسترول LDL و تری گلیسرید و مقادیر پایین تری از لیپوپروتئین با چگالی بالا(HDL) داشته باشید.

نوشیدن مقادیر زیاد الکل-نوشیدن منظم مقادیر زیاد الکل میتواند سطوح کلسترول و تری گلیسرید شما را افزایش دهد.

سیگار کشیدن- ماده ای شیمیایی بنام آکرولین در سیگار  نمیگذارد "کلسترول خوب"(HDL) کلسترول را از تجمعات چربی به کبد ببرد و منجر به تنگ شدن شریان ها میشود(آترواسکلروز)

مشکلات زمینه ای

افرادی که فشار خون بالا (هایپرتنشن) و دیابت دارند اغلب کلسترول بالا دارند. بعضی مشکلات سلامتی دیگر که میتواند منجر به سطوح کلسترول بالا شود عبارتند از:

بیماری کلیه

بیماری کبد

غده تیروئید کم کار( کم کاری تیروئید، هایپوتیروئیدیسم)

درمان مشکل زمینه ای میتواند به کاهش کلسترول کمک کند.

عوامل دیگر

تعدادی از عوامل مرتبط با کلسترول بالا وجود دارند که نمیتوانند تغییر کنند و خطر حمله قلبی یا سکته مغزی را در شما افزایش می دهند. پزشکان به این عوامل، "عوامل ثابت"(غیرقابل تغییر) می گویند.

این عوامل عبارتند از:

تاریخچه خانوادگی بیماری کرونری قلبی(CHD) زودهنگام یا سکته قلبی - اگر یک فامیل مرد نزدیک(پدر یا برادر) زیر 55 سال یا یک فامیل زن نزدیک(مادر یا خواهر) زیر 65 سال دارید که بیماری کرونری قلبی یا سکته قلبی داشته است، محتمل تر است که دچار کلسترول بالا شوید.

سن- هرچه مسن تر باشید، احتمال تنگ شدن شریان های شما بیشتر است.(آترواسکلروز)

جنسیت- احتمال حمله قلبی در مردان بیشتر از زنان است

اگر یک  یا تعداد زیادی عامل خطر ثابت(غیرقابل تغییر ) دارید، آنگاه مهمتر است که به سبک زندگی خود و هر مشکل زمینه ای که ممکن است داشته باشید، بیشتر دقت کنید.

هایپرکلسترومی( کلسترول بالا) خانوادگی

هایپرکلسترومی خانوادگی یک اصطلاح پزشکی است برای کلسترول بالایی که در خانواده ها منتقل می شود. این حالت بجای یک سبک زندگی ناسالم ناشی از یک تغییر ژنی است که از یک والد به ارث می رسد.

افراد مبتلا به هایپرکلسترومی خانوادگی از بدو تولد کلسترول بالا دارند، که میتواند منجر به ایجاد زودهنگام مشکلات قلبی مثل آترواسکلروز و بیماری کرونری قلبی شود.

بنظر می رسد هایپرکلسترومی خانوادگی 1 نفر در هر 500 نفر را درگیر میکند . احتمال یک نفر در هر دو نفر(50 درصد) که فرزند یا خواهر یا برادر فردی که هایپرکلسترومی خانوادگی دارد، هم این مشکل را خواهد داشت، وجود دارد.

تشخیص کلسترول بالا

سطوح کلسترول بالا با یک آزمایش خون ساده اندازه گیری می شود

انجام دادن آزمایش خون

یک نمونه خونی گرفته می شود که برای تعیین مقدار کلسترول بد( لیپوپروتئین با چگالی کم یا LDL)، کلسترول خوب(لیپوپروتئین با چگالی بالا یا HDL) و دیگر مواد مرتبط با چربی(تری گلیسرید) در خون شما، استفاده می شود.

احتمالا از شما درخواست میشود که برای 10 تا 12 ساعت قبل از آزمایش کلسترول چیزی نخورید که معمولا شامل زمانی که در شب خواب هستید، میشود. این کار تضمین میکند که همه غذاها کاملا هضم شده اند و روی نتیجه آزمایش اثر نمی گذارند.

پزشک شما یا پرستار انجام دهنده کارها میتوانند آزمایش کلسترول را انجام دهند و یک نمونه خون یا با استفاده از سوزن و یک سرنگ و یا با خراش دادن انگشتتان می گیرند.

یک نوع جدیدتر آزمایش که لیپوپروتئین غیر چگالی بالا(غیر HDL) را اندازه میگیرد، امروزه گاهی اوقات استفاده میشود. چون گمان میشود نسبت به LDL روشی درست تر برای تخمین زدن خطر بیماری قلبی عروقی(CVD) باشد.

کلسترول غیر HDL، کلسترول کل منهای کلسترول HDL است. قبل از این تست نیاز به ناشتا بودن نیست، بنابراین راحت تر است.

چه کسی باید آزمایش دهد؟

درموارد زیر پزشک شما ممکن است به شما توصیه کند که سطح کلسترول خونتان را آزمایش کنید:

اگر تشخیص بیماری کرونری قلبی، سکته مغزی یا سکته کوچک(TIA) یا بیماری شریان محیطی(PAD) برای شما داده شده است.

اگر بالای 40 سال هستید- افراد بالای 40 سال باید تخمین خطر بیماری قلبی عروقیشان بطور منظم بررسی شود.

اگر تاریخچه خانوادگی از بیماری قلبی عروقی زودهنگام دارید- برای مثال اگر پدر یا برادر شما بیماری قلبی دارد یا قبل از سن 55 سالگی حمله قلبی یا سکته مغزی داشته است یا اگر مادر یا خواهر شما این مشکلات را قبل از 65 سالگی داشته است.

اگر اضافه وزن دارید یا چاق هستید.

اگر فشار خون بالا یا دیابت دارید

اگر وضعیت پزشکی دیگری مثل بیماری کلیوی، تیروئید کم کار یا پانکراس ملتهب( التهاب پانکراس، پانکراتیت) دارید- این مشکلات می تواند باعث بالا رفتن سطوح کلسترول یا تری گلیسیرید شود.

نتایج

بعد از آزمایش کلسترول، پزشک یا پرستار نتایج را برای شما توضیح می دهند و محاسبه می کنند که خطر بالا، متوسط یا پایین ابتلا به بیماری قلبی یا سکته مغزی (بیماری قلبی عروقی) در ده سال آینده دارید.

با این حال، این خطر فقط براساس نگاه کردن به کلسترول شما نیست. موارد زیر هم درنظر گرفته میشود:

BMI شما (شاخص توده بدنی)- که وزن شما در ارتباط با قدتان را اندازه می گیرد.

عوامل خطر قابل درمان- مثل فشار خون بالا(هایپرتنشن)، دیابت و مشکلات پزشکی دیگر

سن،جنسیت، تاریخچه خانوادگی و نژاد

براساس نتایج شما، پزشکتان یا پرستار قدم هایی که می توانید برای کاهش خطر ایجاد بیماری قلبی عروقی بردارید را به شما پیشنهاد میدهند.

این اقدامات ممکن است شامل توصیه درمورد ایجاد تغییر در سبک زندگی، مثل غذا خوردن سالم تر باشد- برای مثال با افزایش میزان مصرف اسیدهای چرب امگا3 و بیشتر ورزش کردن.

داروهای کاهش دهنده کلسترول مثل استاتین ها هم ممکن است، توصیه شود.

هایپرکلسترولمی(بالا بودن کلسترول خون) خانوادگی

افرادی که هایپرکلسترولمی خانوادگی یا کلسترول بالای ارثی دارند، در خطر بالای ابتلا به بیماری قلبی عروقی هستند.

به عنوان نتیجه افزایش خطر ابتلا به بیماری قلبی عروقی، مهم است که افرادی که هایپرکلسترولمی خانوادگی دارند در سریعترین زمان ممکن تشخیص داده شوند و درمان مناسب برای آنها ارائه شود.

پیشنهاد می شود که بزرگسالانی که سطح کلسترول کل بالای 135 میلی گرم در دسی لیتر دارند، قبل از درمان باید از لحاظ هایپرکلسترولمی خانوادگی ارزیابی شوند. اگر تشخیص هایپرکلسترولمی خانوادگی برای شما داده شد، برای ارزیابی به متخصص ارجاع داده خواهید شد.

درمان مناسب توصیه خواهد شد و دیگر اعضای خانواده شما که ممکن است درگیر شده باشند هم آزمایش خواهند شد.

شما با دقت بررسی خواهید شد و باید حداقل سالی یک بار برای چک کردن اینکه درمان شما چقدر عمل کرده و ارزیابی هرگونه علائمی که ممکن است داشته باشید، یک بررسی مجدد(چک آپ) کامل داشته باشید.

کودکان

کودکانی که در خطر هایپرکلسترولمی خانوادگی هستند وقتی که به سن 10 سالگی رسیدند، آزمایش خواهند شد. این امر  به این علت است که هر نشانه بیماری قلبی عروقی ، مثل ضخیم شدن دیواره شریان کاروتید، در این سن قابل شناسایی می باشد. ارزیابی توسط یک متخصص با تخصص در هایپرکلسترولمی خانوادگی در کودکان و افراد جوان، انجام خواهد شد.

تشخیص زود هنگام هایپرکلسترولمی خانوادگی به این معناست که پیشنهاد تغییر سبک زندگی و دیگر درمان های مناسب برای کاهش مشکلات بلند مدت مرتبط با کلسترول بالا و تقویت سلامت طولانی مدت، ممکن است.

درمان کلسترول بالا

اگر تشخیص کلسترول بالا برای شما داده شده، به شما توصیه می شود که تغییراتی در رژیم غذایی خود ایجاد کنید و میزان ورزش خود را افزایش دهید. بعد از چند ماه، اگر سطح کلسترول شما پایین نیامد، ممکن است به شما توصیه شود که داروهای کاهش دهنده کلسترول مصرف کنید.

تغییر رژیم غذایی، ترک سیگار و بیشتر ورزش کردن هم به جلوگیری از ایجاد کلسترول بالا کمک می کنند.

درمان های مختلف برای کلسترول بالا در زیر بطور خلاصه ذکر شده اند.

رژیم غذایی

داشتن یک رژیم سالم و متعادل که میزان کمی چربی های اشباع دارد میتواند سطح "کلسترول بد"(LDL) شما را کاهش دهد.

سعی کنید از غذاهای زیر که دارای مقدار زیادی چربی اشباع هستند پرهیز کرده یا آنها را کاهش دهید:

برش های چرب فراورده های گوشتی مثل سوسیس و کالباس

کره، روغن(کره آب کرده) و دمبه

خامه، خامه ترش، کرم تازه و بستنی

پنیر، خصوصا پنیرهای سفت چرب

کیک ها و بیسکوئیت ها

شکلات شیری

روغن نارگیل، کرم نارگیل و روغن پالم

توصیه میشود که حداکثر 11 درصد انرژی غذایی یک فرد باید از چربی اشباع بدست بیاید. این میزان برابر است با حداکثر:

30 گرم چربی اشباع در روز برای یک مرد متوسط

20 گرم چربی اشباع در روز برای یک زن متوسط

بچه ها باید کمتر چربی اشباع دریافت کنند.

برچسب های روی غذاهایی که می خورید را چک کنید تا متوجه شوید که چقدر چربی اشباع مصرف می کنید.

اسیدهای چرب امگا 3

بسیاری از متخصصان بر این باورند که چربی های موجود در آووکادو و ماهی های روغنی مثل سالمون و تن برای شما خوب هستند.

اینها به عنوان اسیدهای چرب امگا 3 شناخته می شوند و مقادیر بالای آنها می تواند سطوح تری گلیسیرید در برخی افراد را بهتر کند(کاهش دهد). اما مقدار زیاد اسیدهای چرب امگا 3 می تواند باعث چاقی شود.

بنظر میرسد برای افرادی که تری گلیسیرید بالا دارند، حداقل دو تکه ماهی روغن دار در هفته سودمند باشد. اما هیچ شواهدی وجود ندارد که استفاده از مکمل های امگا 3 همین فایده را داشته باشد.

داروهای کاهش دهنده کلسترول

انواع متعدد و مختلفی از داروهای کاهش دهنده کلسترول وجود دارد که به روش های مختلفی عمل می کنند. پزشک شما میتواند درمورد مناسب ترین نوع درمان به شما نظر دهد و ممکن است اگر روی شما تاثیر داشته باشد برای کاهش فشار خون بالا(هایپرتنشن) هم برای شما دارو تجویز کند.

شایع ترین داروهای تجویز شده در زیر خلاصه شده اند:

استاتین ها

استاتین ها آنزیمی( نوعی ماده شیمیایی) در کبد شما که به تولید کلسترول کمک می کند، را مسدود می کنند. این کار به کاهش سطح کلسترول خون شما می انجامد. معمولا شما با دارویی بنام آتورواستاتین شروع خواهید کرد. دیگر استاتین ها عبارتند از سیمواستاتین و روزواستاتین.

استاتین ها فقط برای افرادی تجویز خواهند شد که همچنان در خطر بیماری قلبی هستند چون باید تا آخر عمر مصرف شوند. اگر شما مصرف آنها را قطع کنید سطوح کلسترول شروع به بالا رفتن خواهد کرد.

آسپرین

در برخی موارد، یک دوز کم روزانه از آسپرین بسته به سن شما(معمولا بالای 40 سال) و دیگر عوامل خطر، ممکن است تجویز شود. دوز کم آسپرین می تواند به پیشگیری از تشکیل لخته خون کمک کند، خصوصا در فردی که حمله قلبی داشته، بیماری عروقی در او ایجاد شده یا خطر بالای ابتلا به بیماری قلبی عروقی(CVD) دارد. همچنین ممکن است به شما توصیه شود که برای اطمینان از عملکرد خوب کبد، آزمایش های خون دوره ای داشته باشید.

ازتیماب

ازتیماب دارویی است که جذب کلسترول از غذا و مایع صفراوی موجود در روده  به خون را متوقف می کند. این دارو به اندازه استاتین ها موثر نیست اما احتمال ایجاد عوارض توسط آن کمتر است.

پیشگیری از کسترول بالا

میتوانید با داشتن رژیم غذایی سالم و متعادل که میزان کمی چربی اشباع دارد، ورزش کردن منظم، سیگار نکشیدن و کاهش مصرف الکل، کلسترول خود را کاهش دهید.

رژیم  غذایی

اگر رژیم غذایی ناسالمی دارید که حاوی مقدار زیاد چربی است، بسیار محتمل تر است که پلاک های چربی در شریان های شما تشکیل شود. به این علت که غذاهای چرب کلسترول دارند.

دو نوع چربی وجود دارد: اشباع و غیراشباع. شما باید از غذاهایی که حاوی چربی اشباع هستند، پرهیز کنید چون آنها سطوح "کلسترول بد"( لیپوپروتئین با چگالی پایین یا LDL) در خون شما را افزایش می دهند.

غذاهایی که چربی اشباع زیادی دارند عبارتند از:

سوسیس ها و برش های چرب گوشت

کره

روغن

دمبه

خامه

پنیر سفت

کیک ها و بیسکوییت ها

غذاهای حاوی روغن نارگیل یا روغن پالم

با این حال قطع کردن کامل همه انواع چربی از رژیم، درست نیست. مهم است که چربی های اشباع با چربی های غیر اشباع جایگزین شوند- نشان داده شده که این چربی ها سطوح " کلسترول خوب" (لیپوپروتئین با چگالی بالا یا HDL) را افزایش می دهند و هرگونه انسداد در شریان های شما را کاهش می دهند.

غذاهایی که حاوی مقادیر زیادی چربی غیراشباع هستند عبارتند از:

ماهی های روغن دار- مثل سالمون و تن

آووکادو

مغزها و دانه ها

روغن آفتابگردان، هسته انگور و زیتون

یک رژیم کم چربی شامل مقدار زیادی فیبر مثل برنج سبوس دار ، نان و پاستا(ماکارونی و...) و مقدار زیادی میوه و سبزیجات  نشان داده شده که به کاهش کلسترول کمک می کند.

میوه ها و سبزیجات پر از ویتامین، مواد معدنی و فیبر هستند و کمک می کنند بدن را در شرایط خوبی حفظ کنید. تصمیم بگیرید که روزانه 5 واحد 80 گرمی از میوه ها و سبزیجات میل کنید.

سیگار کشیدن

ماده ای شیمیایی بنام آکرولین که در سیگار وجود دارد که HDL را از انتقال تجمعات چربی به کبد باز می دارد و منجر به کلسترول بالا و تنگ شدن شریان ها می شود.(آترواسکلروز). این وضعیت به این معناست که سیگار کشیدن یک عامل خطر بزرگ هم برای حمله های قلبی و هم سکته های مغزی است.

اگر تصمیم گرفتید که سیگار را ترک کنید، پزشک شما می تواند شما را به یک مرکز ترک اعتیاد ارجاع دهد که کمک اختصاصی و پیشنهاد درمورد بهترین راه برای ترک سیگار را به شما ارائه می دهد. اگر میخواهید سیگار را ترک کنید اما نمیخواهید به یک مرکز ترک اعتیاد بروید، پزشک شما می تواند درمان هایی برای از بین بردن هرگونه علائم ترک سیگار که بعد از ترک ممکن است تجربه کنید را تجویز کند.

ورزش

فعال بودن و ورزش کردن منظم، از طریق تحریک کردن بدن برای انتقال تجمعات چربی به کبد و درنتیجه تجزیه آن، سطوح HDL در بدن شما را افزایش می دهد.

همچنین ورزش کردن به شما کمک می کند یک وزن سالم داشته باشید و اگر اضافه وزن دارید، وزن کم کنید. اضافه وزن میتواند میزان "کلسترول" بد در خون شما را افزایش دهد.

فایده دیگر فعالیت بدنی منظم این است که از طریق نگه داشتن قلب و رگ های خونی شما در وضعیت خوب، کمک می کند فشار خونتان را کاهش دهید.

انجام دادن 150 دقیقه ورزش با شدت متوسط در هر هفته برای کمک به کاهش کلسترول پیشنهاد می شود. راه رفتن و دوچرخه سواری نمونه های خوب این نوع ورزش هستند.